lördag 21 juli 2012

...pychotka...

 
 
 
 
 
 
 
 
...mat...
jag uppskattar verkligen de gamla matrecepten jag ärvde...
det ursprungliga, naturliga och tillagade med kärlek ...
tänk att det kan vara så enkelt och så otroligt gott!
till en sådan linsgryta tar ni : 
gröna linser,morot,lök,vitlök,rotselleri och kryddar med kanel,kummin,curry och oregano
Klart!
 
 
...jedzonko..
uwielbiam stare, odziedziczone przepisy...
rustykalne,naturalne i gotowane z sercem...
ze moze byc to tak proste i tak ogromnie smaczne!
do tej wegetarianskiej potrawy potrzebujecie tylko:
soczewice,marchewke,cebule,czosnek,kawalek selera moze pietruche a doprawiacie cynamonem,kminkiem,curry i oregano
Paluszki lizac!
 
 
comida...
me encantan las viejas recetas de comida dejadas para mi como herencia...
un toque rustico,natural y preparado con alma...
que puede ser tan simple y tan increiblemente rico!
a este plato necesitan:
lentejas,zanahoria,cebolla,ajo y a todo esto añaden
canela,comino,curry y oregano
listo!




6 kommentarer:

  1. bo proste są najlepsze, najintensywniejsze, zapamiętane z dzieciństwa ;)

    SvaraRadera
  2. Jakieś pyszności :)

    SvaraRadera
  3. Magdaleno, jaki świetny przepis.... całe szczęście, że mam soczewicę - tu chyba zielona (uwielbiam kuchnię wege). Moja rodzina co prawda nie jada takich smakołyków, ale sobie chętnie zrobię. I fotka taka przepyszna.

    Dzięki i ściskam :))))

    SvaraRadera
  4. Ay! esta fotografía me recuerda mucho mi infancia...Un abrazo.

    SvaraRadera
  5. la belleza de tu foto magdalena querida le hace honor a esa recdta con alma!!!!voy a probar!!!! con canela.....!!! lentejas....jamas he probado algo así..y encima increiblemente rico!! que lindo!!! besos gigantessss y todo mi cariño!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  6. Ja też jestem miłośniczką takich potraw, pasty soczewicowe uwielbiam, jak robię z nich farsz np. do pierożków - połowa zawsze jest zjedzona zanim trafi do ciasta:))
    pyszności
    pozdrawiam,
    Marta

    SvaraRadera